BASINDAN

Mes, yemeklik yağın ardından zeytinyağı üretimine hazırlanıyor

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da ve Gaziantep’dekirafinasyon tesislerinde ayçiçeği, kanola ve pamuk çekirdeğinden yemeklik yağ üretimi gerçekleştiren Mes Yağ, markaları ‘Mes’ ve ‘Aram’ ile 2010 yılının ilk çeyreğinde raflardaki yerini aldı. İki tesisinde günlük toplam 340 ton yemeklik yağ üretim kapasitesiyle çalışan firma, şimdi de zeytinyağı üretimine hazırlanıyor.

2002 yılında Diyarbakır’da ilk olarak çekirdek kırma ile faaliyete başladıklarını belirten Mes Yağ ve Gıda San. Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Odabaşı, geçen yılın ilk çeyreğinde ‘Mes’ ve ‘Aram’ markalarıyla yemeklik yağ üretimine başladıklarını, çok yakında da zeytinyağı üretimine başlayacaklarını açıkladı. 500 ton Diyarbakır, 350 ton da Gaziantep tesisinde olmak üzere günlük toplam 850 ton ayçiçeği, soya, kanola, pamuk çekirdeği gibi yağlı tohumları işleme kapasitesiyle çalışmaya başladıklarını ifade eden Odabaşı, “2007 yılı sonunda Diyarbakır ve Gaziantep illerimizde rafinasyon tesisi kurma kararı aldık. Diyarbakır’daki tesisimizi 40 bin metrekaresi kapalı toplam 92 bin metrekare alan üzerine inşa ettik. Gaziantep’deki tesisimizi ise 22 bin metrekaresi kapalı toplam 33 bin metrekare alan üzerine kurduk. Şu anda rafinasyon tesislerimizde ayçiçeği, kanola ve pamuk çekirdeğinden yemeklik yağ üretiyoruz.Diyarbakır’daki tesisimiz günlük 240 ton; Gaziantep’deki tesisimiz ise günlük 100 ton üretim kapasitesine sahip” bilgisini verdi. Odabaşı, “Her iki tesisimiz de yüksek standartlarda ileri teknoloji ile donatıldı. Tüm yağ akışının hatları kromdan yapıldı. Kontinirafinasyona sahibiz. 2010 yılının ilk çeyreğinden beri Mes ve Aram markaları ile tüketiciye ulaşıyo”ruz. Çok yakında da zeytinyağı ile raflarda yer almaya hazırlanıyoruz” dedi.

Pazar olarak şu anda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılandıklarını ifade ederek Mahmut Odabaşı, “Hedefimiz kaliteden ödün vermeden Doğu ve Güneydoğu illerinde satış ağı oluşturup, pazardan ciddi bir pay almak. Daha sonraki süreçlerde Türkiye genelinde yapılanmamızı sürdüreceğiz. Ortadoğu da bizim için ciddi pazar. İlk etapta Irak ve Suriye ile çalışmalarımız olacak. Üretimimizin yüzde 40’ını ihracata yönlendirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Diyarbakır ve Gaziantep’deki tesislerde yaklaşık 200 kişi istihdam ettiklerini ifade eden Odabaşı “Tüketici ile ilk buluşmamızdan bugüne çok iyi sonuçlar aldık. Ürünlerimizin kalite başta olmak üzere bütün belgeleri var. Bu olumlu gidişatı biz yaşanacak gelişmelere bağlı olarak istihdama yansıtmayı hedefliyoruz. Gelecek dönemde istihdam rakamımızın 300 civarında olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu. Mahmut odabaşı, “Mes ve Aram markaları ile ürettiğimiz yağlar ve yine kısa sürede üretimini gerçekleştireceğimiz zeytinyağı, çok yakında tüm Türkiye’de ve Ortadoğu’da, gerek kalite ve gerekse fiyatı ile tüketicinin vazgeçilmezi olacak” dedi.

Kobiden.com

Diyarbakır Valisi Toprak Ve Başkan Baydemir Yağ Fabrikasını Gezdi

(IHA) Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte Mes Yağ Fabrikası’nı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Diyarbakırlılara kendi mamulünü tüketme çağrısında bulundu.

Urfa Yolu üzerinde bulunan Mes Yağ Fabrikası’nın yenilenmiş halinin tanıtımı için gezi ve yemek düzenlendi. Etkinliğe davet edilen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve işadamları Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Odabaşı tarafından karşılandı. Baydemir burada yaptığı konuşmada istihdam sağladıkları için fabrika yetkililerine teşekkür etti. “Kente baktığımız zaman şahsımın ve kent dinamiklerinin büyük bir çoğunluğunun en büyük arzu ve hayallerinden bir tanesi

kentte üretmek ve kentte ürettiğimizi kent dışına, mümkünse ülke dışına ihraç edebilmektir” diyen Baydemir böylesi bir tesisin Diyarbakır’a kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

“Diyarbakır halkı kendi mamulünü tüketmeli” diyen Baydemir, “Önce kendimiz mutfağımıza götürmeli, ardından komşularımıza söylemeli, akabinde gittiğimiz marketlerde bu üründen istemeliyiz” şeklinde konuştu.

Ürünü bölge kentlerinde satışa sunmak gerektiğini söyleyen Baydemir yerli malı ürünlerin İstanbul’daki pazarda da satışa sunulmasını önerdi. Diyarbakır’daki tüm işadamı ya da girişimci potansiyeline çağrıda bulunan Baydemir, “Sizler de tıpkı bu kardeşlerim gibi elinizi taşın altına koyun. Bu kentte üretelim. Hatta diyelim ki mermer çıkarıyorsak; bunu bu kentte işletelim, bu kentte döşenebilecek hale getirelim ve işlenmiş mermerimizi İtalya’ya satalım, Irak’a satalım, dünyanın başka yerlerine satalım. Aş

ve iş imkanı onurlu bireyler demektir, özgür iradesiyle hareket eden birey demektir. Bana göre iş ve aş daha çok demokrasi, daha çok insan hakları, daha çok özgürlük demektir. O halde el ele vererek daha çok fabrika, daha çok istihdam konusunda çaba sarf etmeliyiz. Çünkü daha çok istihdam, daha çok işletme daha fazla demokrasidir, daha çok birlikte yaşam arzusudur” ifadelerini kullandı.

Kente katkı sunan tüm girişimcilere teşekkür eden Baydemir, “Yolunuz açık olsun. Diyarbakır’ın ekonomik kalkınmadaki yolu ve yürüyüşü aydınlık olsun” diye konuştu.

Vali Mustafa Toprak, işadamlarının istihdam açısından yapmış oldukları yatırımın bir ibadet hükmünde olduğunu söyledi. Vali Toprak “İşçilerin bakmakla yükümlü olduğu ailelerine de katkı sağlıyorsunuz. Bu yüzden biz, yatırımcılarımıza destek olmak, yardımcı olmak, sıkıntılarına, tıkanıklıklarına koşmak zorundayız” dedi.

Konuşmaların ardından tesisi dolaşan konuklar fabrika hangarında verilen yemeğe katıldı.

Kendi ürünümüzü tüketelim

Mes Yağ Fabrikasını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Diyarbakır halkına kendi mamulünü tüketme çağrısında bulundu. Urfa Yolu üzerinde bulunan Mes Yağ Fabrikasının yenilenmiş halinin tanıtımı için bir fabrika gezisi ve yemek verildi.

Fabrikaya Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Odabaşı tarafından karşılanan Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve işadamları geldi. Baydemir burada yaptığı konuşmada istihdam sağladıkları için fabrika yetkililerine teşekkür etti.

“Kente baktığımız zaman şahsımın ve kent dinamiklerinin büyük bir çoğunluğunun en büyük arzu ve hayallerinden bir tanesi kentte üretmek ve kentte ürettiğimizi kent dışına, mümkünse ülke dışına ihraç edebilmektir” diyen Baydemir böylesi bir tesisin Diyarbakır’a kazandırıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

“Diyarbakır halkı kendi mamulünü tüketmeli” diyen Baydemir “Önce kendimiz mutfağımıza götürmeli, ardından komşularımıza söylemeli, akabinde gittiğimiz marketlerde bu üründen istemeliyiz” dedi. Ürünün bölge kentlerinde satışa sunmak gerektiğini söyleyen Baydemir yerli malı ürünlerin İstanbul’daki pazarda da satışa sunulmasını önerdi. Diyarbakır’daki tüm işadamı ya da girişimci potansiyeline bir çağrıda bulunan Baydemir “Sizler de tıpkı bu kardeşlerim gibi elinizi taşın altına koyun. Bu kentte üretelim. Hatta diyelim ki mermer çıkarıyorsak; bunu bu kentte işletelim, bu kentte döşenebilecek hale getirelim ve işlenmiş mermerimizi İtalya’ya satalım, Irak’a satalım, dünyanın başka yerlerine satalım” dedi.

Burada açılacak tesislerin onlarca insana iş ve aş imkanı sağlayacağını bildiren Baydemir şöyle konuştu:

“Aş ve iş imkanı onurlu bireyler demektir, özgür iradesiyle hareket eden birey demektir. Bana göre iş ve aş daha çok demokrasi, daha çok insan hakları, daha çok özgürlük demektir. O halde el ele vererek daha çok fabrika, daha çok istihdam konusunda çaba sarf etmeliyiz. Çünkü daha çok istihdam, daha çok işletme daha fazla demokrasidir, daha çok birlikte yaşam arzusudur.”

Kente katkı sunan tüm girişimcilere teşekkür eden Baydemir “Yolunuz açık olsun. Diyarbakır’ın ekonomik kalkınmadaki yolu ve yürüyüşü aydınlık olsun” dedi.

Vali Mustafa Toprak da işadamlarının istihdam yarattıkları için yapmış oldukları bu girişimin bir ibadet hükmünde olduğunu söyledi. Toprak “İşçilerin bakmakla yükümlü olduğu ailelerine de katkı sağlıyorsunuz. Bu yüzden biz yatırımcılarımıza destek olmak, yardımcı olmak, sıkıntılarına, tıkanıklıklarına koşmak zorundayız” dedi.

Konuşmaların ardından tesisi dolaşan konuklar fabrika hangarında verilen yemeğe katıldı.

ANF

Mes ve Aram raflardaki yerini aldı

 

DİYARBAKIR – Mes Yağ ve Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Odabaşı, Diyarbakır ve Gaziantep’teki rafinasyon tesislerinde ayçiçeği, kanola ve pamuk çekirdeğinden yemeklik yağ üretimi gerçekleştiren firmalarının bu yılın ilk çeyreğinde markaları olan Mes ve Aram ile raflardaki yerini aldığını açıkladı.

Firmalarının 2002 yılında Diyarbakır’da ilk olarak çekirdek kırma ile işe başladığını anımsatan Odabaşı, çok yakında zeytinyağı üretimine de başlayacaklarını dile getirdi.

Odabaşı, 500 tonu Diyarbakır, 350 tonu Gaziantep tesisi olmak üzere günlük toplam 850 ton ayçiçeği, soya, kanola, pamuk çekirdeği vb yağlı tohumları işleyebilen ekstraksiyon tesisleriyle sektöre yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, 2007 yılı sonunda da Diyarbakır ve Gaziantep’te rafinasyon kurma kararı aldıklarını hatırlattı. Diyarbakır’daki tesislerinin 40 bin metrekaresi kapalı, toplam 92 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini, Gaziantep’teki tesislerinin ise 22 bin metrekaresi kapalı toplam 33 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu anlatan Odabaşı, “Şu anda rafinasyon tesislerimizde ayçiçeği, kanola ve pamuk çekirdeğinden yemeklik yağ üretiyoruz” diye konuştu. Firmalarının Diyarbakır’da günlük 240 ton, Gaziantep’te ise günlük 100 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını anlatan Odabaşı, “Her iki tesisimizde yüksek standartlarda ileri teknoloji ile donatılmış durumda. Tüm yağ akışının hatları kromdan yapıldı. Kontinirafinasyona sahibiz. 2010 yılının ilk çeyreği itibariyle tüketiciye Mes ve Aram markaları ile ulaşıyoruz” dedi.

Mes Yağ olarak şu anda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde yapılandıklarını ifade eden Odabaşı, “Hedefimiz kaliteden ödün vermeden Doğu ve Güneydoğu illerinde satış ağı oluşturup pazardan ciddi bir pay alma yönünde. Daha sonra ki süreçlerde Türkiye genelinde yapılanmamızı sürdüreceğiz. Ortadoğu da bizim için ciddi bir pazar. İlk etapta Irak ve Suriye ile çalışmalarımız olacak. Üretimimizin yüzde 40’ını ihracata yönlendirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu. Diyarbakır ve Gaziantep’de ki tesislerde yaklaşık 200 kişi istihdam ettiklerini sözlerine ekleyen Mahmut Odabaşı, “Gelecekte istihdam ettiğimiz kişi sayısını 300’e çıkarmak istiyoruz. Ayrıca grup olarak kurumsallaşmaya ve Ar-Ge’ye büyük önem veriyoruz. Yine müşteri tepkilerini yerinde incelemeye özen gösteriyoruz. Şu anda raflarda yer alan ürünlerimize tüketiciler olumlu yanıt verdi. Ürünlerimizin kalite ve bütün belgeleri bulunuyor” ifadesini kullandı.

Kobiden.com